Zakaj vzdrževanje in čiščenje MSE?

Onesnaženje, prometni prah, listi in celo iztrebki ptic prispevajo k preprečevanju, da bi sončna svetloba dosegla sončne celice v sončnih panelih.

Več umazanije – manjša količina električne energije, ki jo bo vaša MSE proizvedla. Medtem ko številni dejavniki vplivajo na količino električne energije, ki jo proizvajajo sončni paneli – je umazanija na sončnih panelih eden izmed največjih faktorjev, ki vpliva na proizvodnjo vaše MSE. A hkrati tudi eden najlažje rešljivih problemov za večjo proizvodnjo vaših solarnih panelov.

Strokovnjaki se strinjajo, da umazane sončne celice ne proizvajajo toliko energije kot čiste plošče. Ta izguba lahko na nekaterih območjih znaša do 25%. Posamezni proizvajalci so poročali o izgubah tudi do višine 30% za nekatere stranke, ki niso nikoli očistile svojih plošč.

Cenik vzdrževanja in čiščenja MSE

Preglejte cenik vzdrževanja in čiščenja male sončne elektrarne. Dejanska ponudba se izvede po ogledu lokacije na terenu.

Delo
Enota
Opombe
Meritve AC kpl Meritev na AC strani – meritve nevarnosti dotika in ozemljitev.
Meritve razsmernika – meritve DC kpl Pregled razsmernika in diagnostike.
Čiščenje razsmernika in el. omarice kpl Osnovno čiščenje, vizualni pregled povezav/stikov in čiščenje hladlinega sistema.
Čiščenje solarnih panelov z mehko vodo in original Kärcher tekoče čistilo RM780 kpl Čiščenje z sistemom iSolar 800.
*Pregled s termo kamero AC/DC el. del + PV paneli kpl po dogovoru.
Cena vzdr. in čiščenje za MSE < 11kW  kpl  195 €
Cena vzdr. in čiščenje za MSE 11kW – 29kW  kpl  275 €
Cena vzdr. in čiščenje za MSE 30-50kW  kpl 395 €
Cena vzdr. in čiščenje za MSE nad 51kW kpl po dogovoru

* Cena pregleda s termo kamero dron/ročno je 75€ na pregled . **Prevoz na lokacijo ni vključen v ceno. Prevoz na lokacijo kamion 4×4 -< 7.5t in Hiab dvigalo 066D-4 FIDUO – 16m  je 0,59 €/km. Prevoz na lokacijo kamion 4×4 > 7.5t Hiab 245 E7 – 28m 0,89 €/km. Delovna ura Hiab dvigalo 066D-4 FIDUO – 16m 33€/h. Delovna ura Hiab dvigalo 245 E7 – 28m 59€/h. Cene ne vključujejo DDV. Veljavnost do 31.12.2018.

Naši partnerji na področju SONČNE ENERGIJE

NRG systems se osredotočajo na funkcije meritev veternega potenciala.

FS rešitve d.o.o. nudijo celostne rešitve na področjih razvoja mobilnih aplikacij, razvojnih sistemih, modernih lokalizacijskih storitev, razvoj lokacijskih senzorjev, integriranih sistemih in vse IT rešitve na ključ.

Podjetje z 20 letnimi izkušnjami na področju implementacij BTS stolpov na ključ. To podjetje je implementiralo prvi 90m MET stolp v Sloveniji.

AUO si prizadeva ponuditi trajnostne sončne rešitve s tehnološkimi prednostmi, celovitim servisom in integrirano servisno platformo. V čast nam je partnersko sodelovanje z svetovno priznanim proizvajalcem solarnih modulov.

Strast za nove tehnologije, intenzivne raziskave in revolucionarne rešitve od leta 1945 oblikujejo blagovno znamko Fronius. Kot vodilni v stroki najdemo, razvijamo in izvajamo inovativne metode za spremljanje in nadzor.

kupina BISOL Group je edini slovenski proizvajalec fotonapetostnih modulov in druge solarne opreme najvišje kakovosti, ki je prisoten v več kot 70 državah po svetu.

Eurener je podjetje ustanovljeno leta 1997 v Evropskem centru inovativnih podjetij (CEEI) s sedežem v Valenciji Španija. V vseh svojih 20-letnih izkušnjah po vsem svetu so razvili proizvodni proces in znanje, katerega rezultat je certifikat visokokakovostnih končnih izdelkov.

Huawei uvaja in optimira celoten življenjski cikel proizvodnje PV energije.
Z integracijo vrhunske digitalne, internetne in PV tehnologije, je njihov FusionSolar Smart PV Solution učinkovita, enostavna, varna in zanesljiva rešitev.

Kot proizvajalec vrhunskih solarnih modulov, AVANCIS ponuja izredno visoke standarde kakovosti, zanesljivosti in odgovornosti, ki so izjemne v tej dinamični industriji.

REFERENCE

Najnovejše novice

Kontaktirajte nas

Naslov:
Cigonca 73,
2310 Slov. Bistrica,
Slovenia

Telefon: +386 40 710 163

bb

Spletna stran: www.visbia.com, www.jj-eeti.si

Email: info@visbia.com

Spremljajte nas